The story of the Gailtal Valley White Maize

26.06.2019
03.07.2019
28.08.2019
11.09.2019

€ 25,- per person

Tasty corncobs

Follow the tracks of the selected white maize kernels – from working in the fields to polenta.

The Gailtal Valley White Maize had almost become extinct at the time it was discovered by the dedicated mountain guide and organic farmer Sepp Brandstätter. This ancient variety of maize had been replaced by hybrid varieties with higher yields. But suitable soil, free from artificial fertiliser, was needed for cultivating the old Gailtal Valley Maize again. The robust and absolute GMO-free and gluten-free corn now grows again around Brandstätter‘s farm in Würmlach, thus its nutrients come only from natural sources. The organic farmer happily shows his Slow Food Travel guests what is important when growing and harvesting the maize, how to remove the kernels from the cobs and what tasty specialities are made from the corn. And there is still time to sample the slightly nutty polenta together.

Anbieter:
Landwirt und Bergführer Sepp Brandstätter
Würmlach

Anfahrt/Lage:
Bauernhof Sepp Brandstätter in Würmlach Nr. 37 (direkt neben der Landesstraße in Würmlach) – maisgelber Bauernhof mit ausgehängten Maiskolben

Programme from 1.00 pm – 3.00 pm

Registration: At least 2 days in advance until 17:00

 

Preise Programm:

Erwachsene € 25,-
Kinder zwischen 10 - 15 Jahren € 12,50
Kinder unter 10 Jahren Gratis

 

 

 

Slow Food Travel Alpe Adria / Kärnten

Reisen zu den Wurzeln des guten Geschmacks. Es ist eine Reise hinein in die Täler, zu ihren Menschen und Geschmäckern. Eine Reise zu den traditionellen Lebensmittelproduzenten und ihrem überlieferten Wissen und altem Handwerk. Brot backen, Käse produzieren, Bier brauen, bei der Herstellung von Gailtaler Speck dabei sein, sehen wie Imkerei funktioniert.

"Slow Food Travel Kärnten heißt aktive Teilnahme, Wissensvermittlung und gute, saubere und faire Produkte aus der Landwirtschaft." 

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